förberedelser i vineriet inför skörd förberedelser i vineriet inför skörd

Nu kan du beställa våra viner till ditt närmaste Systembolag.

Vi har idag 1100 vinstockar som odlas giftfritt med ett lågt uttag per planta för att optimera aromerna. Alla är s.k. piwiplantor, vilket gör att de är mer motståndskraftiga mot bl.a. mjöldagg.
De skördas för hand, krossas varsamt och jäses vid låg temperatur i ståltankar för att bevara den naturliga fruktigheten.
Under 2012 byggde vi också ett litet vineri på 35 m2. Där gör vi minimal påverkan på vinmust och vin för att få ett så naturligt vin som möjligt.


Under 2020 kan du hitta våra viner på någon lokal restaurang eller på Systembolagen i Helsingborg men kan även beställas till ditt närmaste Systembolag i Sverige.

Guldmedalj på IWA, Spain 2019

Vid vinterns tankprovning kom vi fram till att vi skulle göra en cuvé på Solaris och Johanniter. Efter lite blendprovningar kom vi fram till att 90% Solaris med 10% av Johanniter vinet från den självavrunna musten skulle kunna ge ett trevligt vin. En av våra provare tyckte att det blev ett typiskt bersåvin. Där av namnet Tonnelle (berså på franska).
Med lite fjärilar i magen skickade vi in vinet till International Wine Awards i Spanien organiserad av Catavinum in Vitoria som årligen provar hundratals viner från hela världen.
Den 9 juli fick vi bekräftat att vi belönats med en guldmedalj. Tio års arbete har gett resultat!
Vinet är i första hand gjort på druvan Bolero som

är en blå druva, en korsning mellan Rotberger x Seibel och Reichensteiner. Den ger ett harmoniskt fruktigt vin med mycket frisk smak och inslag av jordgubbar, hallon och röda vinbär.

Är ett vin gjort på en grön druva,en korsning mellan Riesling och bl.a. Pinot Gris. Den visar många likheter med Riesling.
Doften är neutral. Smaken påminner om Pino Gris och Riesling med inslag av melon och
mandarin.Är ett vin gjort på en grön druva som är en
korsning av sorterna Merzling och GM6493.
Doft och smak: Krusbär, päron, fläder, frisk &
fräsch, liknar Sauvignon blanc och Chenin blanc                                             

Tonnelle är en cuvé av vårt Solarisvin och det
första opressade Johannitervinet. Det blir en trevlig kombination av smaker där båda
druvornas grundsmaker förhöjs till ett avrundat
mer komplext vin.