Du kan beställa våra viner till ditt närmaste Systembolag.
Vi har idag drygt 1300 s.k. piwi-plantor (vilket gör dem mer motståndskraftiga mot sjukdomar) som odlas giftfritt med ett lågt uttag per planta för att optimera aromerna. Vi odlar med ekologisk inriktning och gödslar med enbart naturgödsel. Allt som klipps i vingården och det som blir över vid fermentering återförs till marken.
Druvorna skördas för hand efter noggrann rensning av klasarna. Rosévinet och de vita vinerna jäses vid låg temperatur i ståltankar för att bevara den naturliga fruktigheten. Solaris och Orangevinet lagras på fransk ek och det röda vinet lagras på svensk ek.
Våra viner säljs på några utvalda skånska restauranger och via Systembolagets butiker i Helsingborg och är beställningsbara på övriga butiker. Här kan du se vilka av våra viner som fn finns på systembolaget

TONNELLE

Är en cuvé av vårt Solarisvin och det första opressade Johannitervinet. Det blir en trevlig kombination av smaker där båda druvornas grundsmaker förhöjs till ett avrundat mer komplext vin. 

PEACOCK

Är är ett modernt orangevin gjort på den gröna druvan Johanniter, en korsning mellan Riesling och bl.a. Pinot Gris. Smaken är Fruktig nyanserad, med inslag av fat, röda äpplen, persika, smörkola, apelsinskal, mynta och ananas. 

SOLARIS EKstra

Är ett vin gjort på en grön druva som är en korsning av sorterna Merzling och GM6493. Doft och smak: Krusbär, päron, fläder, frisk & fräsch, liknar Sauvignon blanc och Chenin blanc. Vi har valt att göra ett ett vin som är ekfatslagrat på lätt medelrostade franska ekfat.
 

ROSE

Vinet är i första hand gjort på druvan Bolero som är en blå druva, en korsning mellan Rotberger x Seibel och Reichensteiner. Som rosé ger den ett harmoniskt fruktigt vin med mycket frisk smak och inslag av jordgubbar, hallon och röda vinbär

JOHANNITER

Är ett vin gjort på den gröna druvan Johanniter en korsning mellan Riesling, Ruländer (Pinot Gris), Gutedel & Seyve-Villard).  Smaken påminner om Pinot gris och Riesling med inslag av melon och mandarin. 

BOLERO Chiaro - RÖTT

Bolero är en druva som tagits fram i Tyskland. Den är en korsning mellan druvorna ”Rotberger x Reichensteiner”
och Seibel. Den har fasta rödblå druvor i stora klasar som ger ett elegant harmoniskt vin med god fyllighet och fruktarom.