Historik
 

Hösten 2006 besökte vi några vinodlare i norra Skåne. Tänkte "kan man odla vin i norra Skåne borde man kunna göra det söder om Sjöbo" där vi då bodde. Tyvärr visade sig det att den valda platsen var mindre lämplig för vinodling. Varje vår vid fullmånarna i april, maj och början av juni frös våra nyutsprungna knoppar helt och hållet. Det innebar att vi endast fick några enstaka druvklasar varje år.

Hösten 2009 beslöt vi därför att flytta till ett mer frostfritt vårklimat. Det finns ett talesätt att man bör se havet från sin vinodling om man ska ha optimala förutsättningar för vinodling i Skåne. Den nya platsen, Frillestad är således inte optimal, men näst intill.

Våren 2010 påbörjade vi den nya vingården med plantering av 300 plantor av sorterna Bolero, Madeleine Angevine, Rondo och Solaris.

Våren 2011 var tuff för vinodling på hela norra halvklotet. Vinodlingar frös så långt ner som i Italien och även stora arealer i Kalifornien. Här i Skåne blev i stort sett alla drabbade, även vi. De enda som klarade sig var vingårdarna norr om oss på Kullahalvön.

2012 tog vi vår första skörd. Det var kallt och mulet i samband med blomningen vilket gjorde att vi fick mycket "hens and chicken", dvs klasarna blev glesa med både små och stora bär. Sommaren var extremt torr, men väldigt lite sol. Den 31 juli fick vi en hagelskur som skadade både plantor och bär. Skörden blev därför liten men vi kunde ändå testa att göra både rött, vitt och rosé på de få druvor vi fick. Vi nyplanterade 125 plantor av ytterligare en sort, Johanniter som vi provat vid kurs i Tyskland. 
2013 blev till slut ett bra år. Vi fick för första gången användning av vårt frostskydd, en sprinkler anläggning.i början på maj när det var fullmåne och -1,5 grader. Det var en sen knoppsprickning, men med det varma och vackra sommarvädret tog vi kapp det vi förlorat under våren Det blev en fin skörd med druvor som vi gjorde vitt, rosé och rött vin för eget bruk.

2014 nyplanterade vi ytterligare plantor så vi nu kom upp i knappt 800. Det blev också ett bra år med bra kvalitet på alla druvor medan 2015 blev det sämsta vinodlingsåret på 35 år enl. danska kollegor som hållit på så länge. Vi skördade extremt sent i slutet på oktober med väldigt liten volym.
Sporrade av odlingsframgångarna 2013 och 2014 hade vi ansökt under 2015 om godkännande av kommersiellt vineri och skattelager, men fick vänta ytterligare ett år innan vi kunde ta vår första riktiga skörd som kommersiella vinodlare.