Historik
Hösten 2006 besökte vi vinodlarna Sven Almer och Pär Fredholm i norra Skåne på Bodagarna. Tänkte ”kan man odla vin i norra Skåne borde man kunna göra det i Tågradalen söder om Sjöbo” där vi då bodde. Tågradalen är en del av Vombsänkan som är känd för sin magra jord. Våren 2007 startade vi en provodling på 800 m2  med 250 plantor.
Tyvärr visade sig det att den valda platsen var mindre lämplig för vinodling. Varje vår vid fullmånarna i april, maj och början av juni frös våra nyutsprungna knoppar helt och hållet. Det innebar att vi endast fick några enstaka druvklasar varje år.
Hösten 2009 beslöt vi därför att flytta till ett mer frostfritt klimat. Det finns ett talesätt att man bör se havet från sin vinodling om man ska ha optimala förutsättningar för vinodling i Skåne. Den nya platsen, Frillestad är således inte optimal, men näst intill.
Succesivt under 2010-talet har vi planterat sammanlagt 1 100 plantor av sorterna Bolero, Johanniter, Rondo och Solaris. Så kallade piwiplantor. Det innebär att de klarar frost bättre och har bättre motståndskraft mot sjukdomar, bl.a. mjöldagg.
Klimatet under dessa 10 år har varit mycket varierande från det mycket kalla somrarna 2015 och 2017 till det extremt varma 2018. Vi har haft några mindre frostskador på vårarna. Hösten 2019 hade vi för första gången rejäl frost på hösten innan vi skördat färdigt i början på oktober.
Vi har utvecklat både kunskap och tekniker i vingårdens skötsel och framställningen av våra viner. Nu efter 13 års verksamhet känner vi att vi har börjat hitta rätt metoder för vår terroir. Det har renderat oss ett antal medaljer för vinerna både på IWA, Spanien och PIWI-awards i Tyskland.
Vi har de senaste åren odlat ekologiskt, dvs. inget konstgödsel utan bara höns-, ko- och hästgödsel.
2016 började vi sälja våra viner till Systembolaget och några utvalda restauranger. De har varit mycket populära och med våra små volymer tar de snart slut.
2018 började vi med vinprovningar. Fr.o.m. 2020 har intresset för våra vinprovningar fullständigt exploderat. Vi har därför begränsat antalet besökare till åtta per vinprovning för en mer intrressant visning av vingården och bättre möjlighter till diskussioner.